CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Friday, 11 June 2010

Ysbyty Ystwyth


On the way back ke Lampeter kami melalui perkampungan Ysbyty Ystwyth .Macammana nak bunyikan ??? Tanpa satu pun vokal, keseluruhannya adalah huruf konsonan. Kalau dalam bahasa Malaysia memang tak berbunyi. Itulah keistimewaan Bahasa Welsh di Wales ni. Dan Welsh subject merupakan salah satu mata pelajaran yang wajib di pelajari oleh anak-anak kami walaupun mereka di kelas English medium. Alah bisa tegal biasa. Walau pun kelihatan susah tapi terbukti kanak-kanak cepat belajar.......

5 comments:

FiRqAHsYakIrIN said...

asslkm...salam ziarah...seronoknya dapat berjalan.....siapa yg sambung belajar?akak ke suami?

FiRqAHsYakIrIN said...
This comment has been removed by the author.
fa10 said...

dah sah saya x reti nak baca...
twin mesti terror cakap welsh kan?

nar said...

Firqahsyakirin:

Waa'laikum salam wrt.wbt.
Actually husband yang sambung belajar, akak ni menumpang tuah orang je dpt menjejaki bumi 4 musim ni. Alhamdulillah. Thanks kerana sudi bertandang.

nar said...

fa10:

dua kali lima la dengan saya. Twin cakap welsh??? Tak de la terror pun....boleh la.....