CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Thursday, 25 December 2008

Lampeter dilanggar garuda



Kalau tahun lepas semasa hari Krismas kami di kota London, tahun ni kami jadi penunggu di Lampeter. Dengar ceriter orang lama, Pekan Lampeter seakan lumpuh di hari krismas. Tidak seperti hari-hari biasa. Walaupun pekan nya kecil tapi sentiasa sibuk dengan orang ramai dan kenderaan yang lalu lalang. So sempena kewujudan kami di sini bagi cuti krismas tahun ni, rugi rasanya tidak keluar meninjau-ninjau Pekan Lampeter. Ohhhh.... betapa sunyinya pekan kecil ini seperti tidak berpenghuni. Kenderaan pun dilihat lalu sekali sekala sahaja. Pasaraya Somerfield dan Semua kedai ditutup kecuali pub. Spar dibuka sebelah pagi sahaja. Pintu utama UWL juga ditutup.




Selalunya bukan main payah lagi nak dapat parking di sini. Tapi hari ni boleh pilih nak parking kat mana pun.....depan Shapla Tandoori.

Jarang sekali tak de orang lepak-lepak kat roundaboud HSBC ni.


Pelik tapi benar di hari krismassss. Beginilah suasana pekan Lampeter special untuk tatapan warga Lampeter yang bercuti pada krismas tahun ni.


5 comments:

umiecd said...

hai iza..
tak gi jalan2 ke..

UnGu VioLeT said...

ha'ah la kak... sunyinyer...

nar said...

ha'ah tak pi mana pun kak, jalan dekat2 sini jer...

Amboi...Cik Unguviolet ni...makan angin pun sempat bukak blog lagi...

Lieya Lovato said...

woa. sunyi sgt lampeter. bole golek2 tengah roundabout tu ek. :P

kitorg da balek dr holiday :)

nar said...

Bukan takat dekat r.about je...kalau kakak nak golek2 kat tengah jalan pun selamat kak...

Wow...tak sabar cik Iza nak tgk gambo kakak & Family bercuti...