CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Thursday, 12 May 2011

Lampeter - London - Istanbul

Pulang dari Brecon, bersungguh-sunguh pula Along dan angah minta untuk siapkan snowman di halaman rumah. Disebabkan ini winter terakhir kami di Bumi Empat musim ini saya gagahkan juga untuk memenuhi permintaan anak-anak. Hampir senja, akhirnya snowman kami tersenyum di halaman LLysmeddyg, rumah yang kami sayangi. Keesokan harinya kami bergambar dahulu dengan snowman sebelum meninggalkan Llysmeddyg.

Kemudian menuju ke rumah Ust.Aziz dan Kak Ann memenuhi undangan mereka untuk bersarapan di Derwen Deg sebelum bertolak ke London. Malangnya kereta kami terpusing di depan rumah Harrison. Setelah pelbagai usaha dilakukan, dan setelah kereta boleh bergerak semula kami mengambil keputusan untuk parking di coop dank e rmh Ust.Aziz dengan kereta mpv beliau sahaja.Selesai sarapan kami meneruskan perjalanan….Singgah di garage untuk tukar tayar baru walau masih selamat digunakan. Di garage Kami sempat bergambar dengan icicle yang jatuh dari juraian di bumbung-bumbung rumah….Setelah selesai, sekali lagi kereta kami gagal untuk menongkak bukit di depan garage dan terpaksa ditarik oleh 4 whell drive kepunyaan Evan, tuan punya garage. Langsung meneruskan perjalanan ke London…..


Alhamdulillah…kami selamat sampai di Travelodge dengan selamat walau mengharungi snow yang lebat di Luton. Debaran masih belum reda, bimbang flight ditangguhkan apalagi di cancelkan. Tidur awal malam tu kerana kami kena bangun seawal 2 pagi untuk bersiap ke airport.

Alhamdulillah, akhirnya flight kami berlepas ke Istanbul walau hampir 2 jam ditangguhkan akibat snow .

3 comments:

ijA said...

best nye...jalan2...

Yasmin Aris said...

seronoknyee dpt main saljiii !!

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)